sunnuntai 13. lokakuuta 2019

TITE-alan vaihdossa Maltalla: Viikko 6: 2/3

Tiistai 8.10

Sain edellispäivänä aloittamani Azure Blob Storage-integroinnin tehtyä. Tänään sain tehtäväkseni, tehdä käyttäjienhallintasivulle sellaisen ominaisuuden, että palvelun tilaukseen liitetty käyttäjä voi olla oikeuksiltaan jossain kolmesta eri ryhmästä: omistaja, järjestelmänvalvoja, käyttäjä. Käyttäjienhallintasivulla voi vaihtaa kunkin käyttäjän ryhmää. 
Sain tänään tehtyä valikon, josta käyttäjän ryhmää voidaan vaihtaa, mutta se ei vielä päivity tietokantaan. 

Keskiviikko 9.10

Sain valmiiksi käyttäjien oikeuksien hallinnan. Nyt tilauksia käyttäjille voi lisätä oikeuksia, ja oikeuksia voidaan poistaa ja muokata. Tämä kaikki päivittyy tietokantaan, eli selaimessa tehdyt muutokset jäävät nyt oikeasti pysyviksi. 

Tänään aamulla oli vielä maanantaikin hurjempi rankkasade. Vettä oli paikoitellen kadulla niin paljon, että sitä riitti reilusti yli jalkakäytävän korkeuden. Jalkakäytävän loppuessa, se olikin yhtä kahlaamista. Yhdessä kohtaa vesi ei pysynyt paikoillaan vaan virtasi siihen suntaan josta olin tulossa. Tuntui kuin olisi kahlannut vuolasta puroa vastavirtaan.

Torstai 10.10

Sain tänään neljä eri ominaisuutta tehdyksi. 
  1. 1. Korjasin koodissa olleen virheen, jonka takia selaimen yläpalkissa ei näkynyt sivun nimeä vaan sivun osoite. Nyt siinä taas näkyy sivun oikea nimi. 

  1. 2. Paransin tukipyynnön lähettämiseen käytettävää lomaketta. Nyt siinä pyydetään sähköpostin ja itse viestin lisäksi etunimeä, sukunimeä, puhelinnumeroa, ja yrityksen nimeä. 

  1. 3. Toteutin sellaisen ominaisuuden, että kun käyttäjä lähettää tukipyynnön selaimessa, palvelinpuolen sovellus lähettää tukitiimille käyttäjän tukipyynnön sähköpostissa. Viesti tulee sisältämään kaiken mitä käyttäjä täytti lomakkeeseen. Sähköpostin lähettäminen toteutettiin Azuren kautta SendGrid-nimisen sovelluksen avulla. 

  2. 4. Tein uuden sivun, joka näytetään käyttäjälle sen jälkeen, kun hän on täyttänyt lomakkeen, jota tarvitaan palvelun tilaamiseen. Tällä sivulla käyttäjä valitsee yhden monesta tilaussuunnitelmasta.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti