sunnuntai 22. syyskuuta 2019

TITE-alan vaihdossa Maltalla Viikko 3 1/3

Sunnuntai 15.9

Valitsin lenkkeilypaikakseni jyrkän ylämäkipolun työmatkani varrelta. Se on hyvä kahdesta syystä. Ensinnäkin maa on pehmeämpää kuin asfaltti, joten se on parempi jaloille. Toisaalta jyrkkä ylämäki on hyvä lisä harjoitukseen.

Maanantai 16.9

Jatkoin koodin järjestelyä, joka jäi kesken perjantaina.

Tiistai 17.9

Aamulla odottaessani seuraavan työtehtäväni saamista, opiskelin Vue.js-ohjelmointia.  
Sain tehtäväkseni kirjoittaa kaksi funktiota Lodash-nimisen JavaScript-kirjaston avulla. Lodash sisältää usein käytettyjä toimintoja, kirjoitettuna uudelleenkäytettäviksi funktioiksi. Tämä säästää ohjelmoijien työtä, kun tiettyjä usein käytettyjä toimintoja ei tarvitse kirjoittaa, joka kerta uudelleen. 

Ensimmäinen, jonka kirjoitin on funktio, jonka avulla voi lähettää HTTP-pyynnön, mutta funktion voi kutsua vain kerran tietyn aikavälin sisällä. Tätä tarvitaan esimerkiksi sen takia, että palvelin ei välttämättä hyväksy todella montaa kutsua ihan peräkkäin, vaan vain tietyn määrän kutsuja tietyn aikavälin sisällä. 

Toinen funktio, jonka kirjoitin voi myös lähettää HTTP-pyynnön. Funktiota voidaan kutsua monta kertaa peräkkäin, mutta se lähettää HTTP-pyynnön vasta kun viimeisimmästä funktion kutsusta on kulunut tietty aika.  
Tätä voidaan käyttää esimerkiksi hakuehdotuksissa. Ehdotukset haetaan palvelimelta ja näytetään käyttäjälle vasta kun käyttäjä on ollut kirjoittamatta hakukenttään tietyn ajan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti