lauantai 7. syyskuuta 2019

Vaihdossa Maltalla: kokemuksia ensimmäiseltä viikolta

Olen tieto- ja tietoliikennealan opiskelija Simeon Platonov. Tulin noin viikko sitten tänne ja, tulen olemaan täällä Maltalla vielä 5 ja puoli viikkoa. Kanssani on täällä kaksi ravintola-alan opiskelijaa. Työskentelen Eunoia-nimisessä ohjelmistoalan yrityksessä. Majoitukseni sijaitsee Msidassa, ja työpaikkani sijainnin voitte nähdä tässä:



Miksi olen täällä?

Halusin ulkomaanvaihtoon, koska halusin kansainvälistä työkokemusta, ja muutenkin nähdä maailmaa. Ennen olen ollut ulkomailla vain muutaman kerran Venäjällä.

Ensivaikutelmat työpaikastani


Työilmapiiri on hyvin rento, kuten uskoisin olevan yleensäkin ohjelmistoalan yrityksissä. Työpäiväni on kahdeksasta viiteen ja siihen kuuluu tunnin ruokatauko. Työ on niin kiinnostavaa, että aika vierähtää nopeasti. Lounasta täällä ei tarjota ilmaiseksi, mutta onneksi lähellä on useampiakin ruokapaikkoja. 

Sovelluksia, joita käytetään työpaikallani:

  • Microsoft Teams (Kommunikointi)
  • Microsoft Visual Studio (Ohjelmistokehitys)
  • Git Fork (Versionhallinta)

Mitä olen tehnyt työn parissa ensimmäisellä viikolla?

Ensimmäinen päivä oli työpaikan käyttämiin sovelluuksiin tutustumista, ja niiden asentamista. Kokemukseni versionhallinnasta auttoi minua nopeasti omaksumaan minulle uuden versionhallintasovelluksen. Seuraavana päivänä sain työtehtäväksi tehdä erilaisia CSS-tyylejä, joita tullaan käyttämään CFOUR-nimisessä kirjanpitosovelluksessa. Tätä olen jatkanut loppuviikon. Olen myös työn takia alkanut käyttämään Sass-nimistä kieltä, joka on tarkoitettu CSS-ohjelmoinnin nopeuttamiseen. 

Miten arki sujui?

Arjessa tuli paljon uusia asioita vastaan, jotka vievät aikansa ennen kuin niihin tottuu. Englannin kielen puhetaitoni on alkanut vähitellen muuttumaan sönkötyksestä järkevän puheen suuntaan.

Liikenne

Liikenne on vasemmanpuolista ja jalkakäytävät saattavat olla välillä hyvin kapeita. Turvallisen kävelyreitin löytäminen töihin oli hieman hankalaa.

Vesi

Hanavettä ei suositella juotavaksi, joten sitä joutuu ostamaan kaupasta.

Ruisleipä

Kaupasta ei löydy ruisleipää, ja sitä tulee nopeasti ikävä. Onneksi on jyväsämpylöitä ja täysjyvävehnäsuurimoita.

Sähkö

En tiedä onko tämä yleistä Maltalla, mutta sulakkeet palavat meidän majoituksessamme helpommin kuin Suomessa, jos on "liikaa" laitteita päällä samaan aikaan. Ja näitä sulakkeita ei voi itse vaihtaa vaan olen joutunut soittamaan vaihtoa hoitavalle toimistolle. Tämä on sattunut jo kahteen kertaan.

Kiinnostavia mahdollisuuksia vapaapäivinä

Bussilippu maksaa 2€, ja sille pääse melkein mille puolelle saarta tahansa. Malta on siitä mukava paikka, että kaikki pääsaaren kohteet ovat alle tunnin bussimatkan päässä pääkaupungista. Täältä löytyy ainakin luonnonpuistoja, raunioita, ja hienoja hiekkarantoja.

Kävin itse tänään (7.9), paikassa, jota voin suositella kaikille, jotka meinaavat käydä Maltalla. Täällä majoitukseni lähellä ei ole kunnon luontoa, joten Il-Majjistral luonnonpuisto oli suuri helpotus.






                                          





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti