lauantai 14. syyskuuta 2019

Vaihdossa Maltalla: Viikko 2 2/3

Tiistai 10.9

Tämä on ensimmäinen päivä, jolloin olen joutunut vesisateen alle Maltalla ollessani. 

Tämän päivän olen tehnyt Vue.js-komponentteja: nappi, pudotusvalikko, tekstikenttä, lista. Näille kaikille olen tehnyt perustoimintoja. Toimintojen lisäksi tästä on iso hyöty, koska näitä komponentteja voi käyttää uudestaan moneen kertaan. Ne sisältävät oikean HTML-rakenteen ja CSS-tyylit, eli esimerkiksi jonkun toisen olisi helppoa jatkaa minun työstäni. Sen lisäksi listaan ja pudotusvalikkoon voi nyt laittaa vaihtoehtoja JavaScriptin kautta helpommin. 


Keskiviikko 11.9

Tänään toteutin yksinkertaisen “URL-tulkin”. Se reagoi siihen, että URL-osoitteessa on #-merkki. Kaikki mikä tulee #-merkin, jälkeen voi aiheuttaa JavaScript-toimintoja.  

Esimerkkinä URL-osoite: kysely.fi/#kysely2?ikä=22/vaihtoehto5/vaihtoehto6. Tässä esimerkissä, kun käyttäjä menee sivulle, sivu tekee seuraavat toiminnot automaattisesti: vierittää itsensä kyselyn 2 kohdalle, antaa käyttäjän iäksi 22, valitsee kyselyssä vaihtoehdon 5, avautuu uusi näkymä, josta sivu automaattisesti valitsee vaihtoehdon 6.  

Tästä voisi olla esimerkiksi se hyöty, että jos käyttäjä haluaa keskeyttää kyselyn, ja jatkaa myöhemmin, vastauksia ei tarvitse tallentaa palvelimelle, vaan käyttäjä voi palata juuri siihen URL-osoitteeseen, jossa on samat vaihtoehdot valittuna. 

Torstai 12.9


Tänään olen toteuttanut kaksi tärkeää asiaa. Ensimmäiseksi kirjoitin JavaScript-funktioita, joilla toteutetaan “vedä ja pudota”-toiminnallisuutta. Näiden funktioiden avulla pystyisi toteuttaa esimerkiksi yksinkertaisen tehtävänhallintasovelluksen. Esimerkkinä https://trello.com/  

Toinen asia, jonka tein oli Vue.js-komponentti, jolla on “vedä ja pudota”-toiminnallisuus tiedostojen lataamista varten. Tämän komponentin voi säätää hyväksymään vain tiettyjä tiedostomuotoja, ja hyväksymään, joko vain yhden tiedoston tai monta tiedostoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti